info@harvesting.rs
+381 60 494 35 03
yt fb ig

Kako najjeftinije obrati višnju – još jedna javna tajna

Aleksandar Sekulić - 10. April 2022



Bavite se proizvodnjom višnje?
Vaša zarada zavisi od otkupne cene i “raspoloženja” berača sa kojima delite VAŠU zaradu jer ne postoji drugi način berbe?

Konačno je otkrivena najnovija tajna berbe. Berba poznata kao berba 3-3-2. Berba višnje po ceni od 3 din/kg. Samo 3 minuta po stablu. Sa samo 2 radnika.

Dogurajte sakupljač do stabla, “kišobranom” obuhvatite grane I tresačem otresite plodove. Čak je i 1 ceo minut mnogo za uspešno trešenje svih plodova.
Za razliku od dosadašnje berbe tresačem gde bi čak 4 radnika držala ceradu ispod stabla I nakon trešenja presipalo višnju u gajbe (dok bi tresač čekao I gubio dragoceno vreme), sada je sve “automatizovano”. Sakupljač obavlja taj deo posla tako što sakuplja plodove koji padaju I pakuje ih u gajbu. Zahvaljujući mekanom, rastegljivom platnu, višnja je 100% zdrava I sačuvana od pucanja I otpuštanja sokova.

Za samo 3 minuta je obrano celo stablo. I tako od višnje do višnje I iz reda u red. Daleko brže, jednostavnije I lakše. I što je najbitnije, NAJJEFTINIJE!

Sakupljači voća se odavno koriste u Grčkoj i Italiji za berbu masline. Životi miliona ljudi u svetu su olakšani zahvaljujući ovom uređaju.
Od sada su I kod nas dostupni ovi uređaji, prilagođeni potrebama berbe višnje, šljive, lešnika. Takođe, i cena je prilagođena našim standardima. Za kupovinu italijanskog sakupljača morali biste da izdvojite čak 2600 evra. Kada se bolje razmisli, I nije toliko puno. Svako ko ima 1000 stabala višnje, prosečne rodnosti recimo 15 kilograma po stablu, I plaća 20 dinara beračima po kilogramu, za samo jednu sezonu isplaćuje ovaj uređaj. Sakupljač ostaje njegov, spreman da sakupi još hiljade I hiljade kilograma višnje.

Međutim, s obzirom na probleme nas voćara, 2023. godine će Harvest sakupljači voća moći da se kupe po ceni od 530 do 1190 evra (u zavisnosti od modela). Dodatni bonus: povraćaj čak 50% preko subvencija.

Kupovinu sakupljača možete obaviti klikom OVDE ili pozivom na broj 060/494-35-03.

“ Ne čekaj dobru godinu za dobru zaradu.
Neka svaka godina bude dobra (a ne svaka deseta).” - Aleksandar Sekulić